Sisteme pentru termoizolare
Termoizolarea este o etapă esențială în construcția sau renovarea casei pentru că eficiența energetică depinde în mare masură de calitatea materialelor și execuției izolării termice a casei.
Îmi pare bine să te văd!
Bun venit la savana
Termeni și Condiții
Înregistrarea finalizată
Înregistrat cu succes, te rugăm să te conectezi
Înregistrarea finalizată
Ți-ai uitat parola?
Te rugăm să introduci adresa de email asociată contului tău
Schimbă Parola
Parola a fost schimbată cu succes.
Cererea a fost trimisă!
For more tailored inspiration, please fill in the 3 questions below.
Thanks!
Our latest tips and inspirations are on their way to your mailbox
Șterge cont
Termoizolarea este o etapă esențială în construcția sau renovarea casei pentru că eficiența energetică depinde în mare masură de calitatea materialelor și execuției izolării termice a casei.
Cercetările orientate în direcția identificării unor strategii şi mijloace de rezolvare a problemelor energetice și de mediu au demonstrat că printr-o termoizolare eficientă şi fiabilă a clădirilor se pot obține următoarele atribute:
Toate acestea conduc spre o clădire eficientă din punct de vedere energetic.
Principala măsură de creștere a performanței energetice este aceea de a diminua pierderile de energie prin anveloparea clădirii. Aceste pierderi de energie se produc prin fațadă, soclu, acoperiș, planșee peste sau spre spațiile neîncălzite (subsol, pod, mansardă nelocuită), plăci pe sol. Totodată, pierderi de energie se produc şi prin anvelopa vitrată a clădirii (uși, ferestre, luminatoare), prin ventilarea aerului, dar şi prin celelalte deschideri (exemplu: guri de ventilație).
Una dintre cele mai uzuale metode de termoizolare este cea bazată pe polistiren. În funcție de condițiile de climă (soare, umiditate, temperaturi), de elementul de construcție (fundație, soclu, intrados subsol, pereți exteriori, terasă, acoperiș), cât şi de orientarea la punctele cardinale - se alege tipul și grosimea polistirenului care va fi utilizat pentru termoizolare.
Având în vedere că fațada conferă individualitate imobilului, dar şi protejează împotriva intemperiilor, termoizolarea ridică probleme atât datorită diversității tipurilor constructive de pereți, cât și datorită cerințelor de finisare.
Pentru îmbunătățirea microclimatului interior şi pentru reducerea costurilor legate de consumul de energie necesar pentru încălzire și răcire, soluțiile de termoizolare se aplică atât la construcțiile noi, cât şi la reabilitarea celor vechi.
Detaliile de execuție sunt esențiale pentru o termoizolare eficientă, mai ales zonele în care pot apărea punți termice (racordul la soclu și la centurile sau grinzile planșeelor, racordul la tâmplărie și cel de la streașină sau atic).
Termosistemul compact se aplică pe pereții exteriori ai fațadei inclusiv pe perimetrul golurilor și se etanșează pe conturul tâmplăriei. Acesta este format din următoarele componente:
În cazul soclurilor, având în vedere că sunt foarte expuse la umiditatea provenită din ploaie, zăpadă şi pânza freatică, este foarte important ca mai întâi să fie făcută hidroizolarea și apoi termoizolarea. La clădirile fără subsol, unul dintre aspectele cele mai importante este ca fundația să ajungă până la adâncimea de fundare recomandată prin proiect.
Montarea termoizolației începe de la nivelul fundației şi ajunge până la racordul soclului cu fațada, unde îmbinarea trebuie să fie etanșă pentru evitarea riscului de formare a punților termice.